9a494887d34b69baca3522c14a5951b2.jpgHär följer ännu ett vampyrfakta för er som värderar kunskap.

En del vampyrer tycker om att prata om hur de har en så känslig gom att de kan avläsa fina nyanser i olika typer av blod. Såvida de inte är Ventrue så ljuger de. Blod kommer i varianterna färskt, hälsosamt, påverkat av alkohol och/eller droger, dåligt, sjukt eller dött. Dött blod riskerar att få vampyren att må dåligt, och förlorar snabbt sitt näringsvärde efter att människan det tillhör har avlidit. Utöver detta så kan även människans humör påverka blodets smak. Somliga besläktade utvecklar en preferens för blod som smakar av rädsla, så de uppskattar att kunna skrämma sitt byte innan de äter. Andra tycker om toner av glädje eller sexuell upphetsning i blodet, och anpassar sina jaktstrategier därefter. Det råder diskussion om detta är mer sprunget ur en övernaturlig förmåga eller om det faktiskt finns nog med till exempel adrenalin i blodet för att påverka resonansen i smaken så mycket. De flesta lutar åt det förra alternativet.

Lajva med oss för att lära dig fler vampyrfakta!

Plats: Fryshuset, Nedre Kaserngården 5

Närmaste hållplats: Kviberg (med spårvagn), Kvibergsskolan (med buss)

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här. Mellan lajven kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på kafé Frilagret på Heurlins Plats 1 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat, eller gå med i vår Discord-server och nå oss direkt under samma tider. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Frilagret i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna eller hoppa in i vår Discord-server där vi är lika tillgängliga samma tider.