Välkomna tillbaka! 
 Det är höst och det innebär att Dead River Company har återuppstått för ett nytt kapitel. Vårt fina lajv fyller 9 år, och det känns speciellt eftersom vi även börjar se ljuset i slutet på pandemitunneln. På något sätt lyckades vi ta oss igenom den tillsammans!

Vårt första lajv för säsongen kommer att vara digitalt, men efter detta så planerar vi för att starta upp våra fysiska träffar igen. Vi vill att ni gör oss sällskap för vad som förhoppningsvis kommer bli vårt sista digitala lajv, eller i alla fall det sista på ett tag, och oavsett så säger farväl till en mycket speciell epok av lajvets historia. Vi har fått till oss av våra deltagare att DRC har kunnat erbjuda underhållning, umgänge och en sorts rutin under en tid där så mycket annat fallit undan, stuvats om eller ställts in. Vi har alla känt av påfrestningarna och därför har det också känts meningsfullt för oss arrangörer att kunna arbeta på och hitta kreativa lösningar för att skapa så bra spel som möjligt. Vi råkar dessutom ha några av de lojalaste och mest motiverade lajvarna i Göteborg och även från andra delar i världen som har bidragit med sitt engagemang och energi hela vägen till den här punkten.
Kom och koppla upp er för lajvpremiär med oss!


Dead River Company är en vampyrkönika som spelas ut online under pandemin. Den är öppen för alla som vill komma och prova, och lovar kul intrigspel, karaktärsspel och mysteriespel i en skräckmiljö med stort fokus på en trygg, öppen off-gemenskap som välkomnar nya ansikten. 

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.

Mellan lajven så finns möjligheten att fritt tala med andra spelare och spelledningen varje onsdag, kl.15-19, på vår Discord-server.