7865dcbbf7a2fe9e29cbd4bacb2ee515.jpgHamnen var täckt av en tjock dimma värdig Englands huvudstad. Trots den sena timman så skedde aktivitet på flera platser längs med Themsen. Inte underligt, naturligtvis, en så stor stad som London sover aldrig, och hamnen var inget undantag. Ett lastfartyg fylldes sakta med sin last samtidigt som några lastarbetare fann sig indragna i ett upprört samtal med några bleka främlingar. De hörde inte hemma där, och arbetarna visste att de borde kalla till sig vakterna för att köra bort främlingarna, men… något med deras utstrålning gjorde det svårt att motarbeta dem. Den ena av dem, en ung kvinna i dyra kläder, viftade igen med fotot av en annan kvinna. “The necklace then! Have you seen anyone wearing something like this?” Arbetarna skakade förvirrat på huvudet, och den unga kvinnans följeslagare lutade sig mot henne och viskade något med en kall blick på arbetarna. “No!” fräste hon till svar med uppspärrade ögon. Sedan suckade hon frustrerat och vände på klacken. “We’ll try further down!” Med raska steg försvann hon i dimman, med sin följeslagare hack i häl, och lämnade de förbryllade arbetarna bakom sig. 


Näst sista lajvet på kapitlet hörni!

Dead River Company är en vampyrkönika som spelas ut online under pandemin. Den är öppen för alla som vill komma och prova, och lovar kul intrigspel, karaktärsspel och mysteriespel i en skräckmiljö med stort fokus på en trygg, öppen off-gemenskap som välkomnar nya ansikten. 

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.

Mellan lajven så finns möjligheten att fritt tala med andra spelare och spelledningen varje onsdag, kl.15-19, på vår Discord-server.