Agata Kawa_Immortel Ennui_Le Valet de Coeur.jpgVi är här nu! Sista lajvet för det här kapitlet, och detta har varit ett unikt kapitel i lajvets historia. Förra kapitlet så hade vi halva spelåret där vi kunde ses fysiskt, och en halva där vi lajvade på distans. Vi utarbetade bit för bit vår digitala lajvmodell och digitala caféträffar, ett arbete som ha fortsatt detta kapitel, och vi är stolta över vad vi ändå lyckats åstadkomma med tanke på omständigheterna. Detta kapitel undrade vi om våra lajvare skulle orka hålla energin uppe i ett helt digitalt lajvår, och vi har fått allt vi önskade och mer därtill av våra duktiga och engagerade spelare. Detta kapitel har präglats av högintensivt emotionellt spel mellan många olika karaktärer på det personliga planet, samtidigt som det funnits gott om stora, internationella politiska intriger, övernaturliga mysterium, lokala konflikter, tragiska förluster och ömma stunder. Spelledningens jobb är att hålla alla tallrikar snurrande samtidigt, men våra spelare har återigen drivit mycket av sitt egna spel och vi går ur det här kapitlet med ungefär lika många deltagare som vi gick in med, och en hög kvalité på spelet, så vi är helnöjda! Som vanligt så kommer vi göra ett uttalande efter lajvavslutningen om det blir ett nytt kapitel, men vi känner att Dead River Companys alla deltagare kan vara väldigt stolta över det här året, det mest unika i lajvets historia, och hur vi mötte dess utmaningar och kom ut igen på andra sidan. Oavsett vad som händer så kommer vi vilja se er alla på riktigt igen när sommaren är över och världsläget tillåter.

Vi hoppas ni kommer har ett fantastiskt sista lajv med oss, och en riktigt fin sommar!


Dead River Company är en vampyrkönika som spelas ut online under pandemin. Den är öppen för alla som vill komma och prova, och lovar kul intrigspel, karaktärsspel och mysteriespel i en skräckmiljö med stort fokus på en trygg, öppen off-gemenskap som välkomnar nya ansikten. 

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.

Mellan lajven så finns möjligheten att fritt tala med andra spelare och spelledningen varje onsdag, kl.15-19, på vår Discord-server.