Synonymer till ”stadga” är bland annat ordning, balans, fasthet och styrsel. ” Stadgar” brukar sen oftast referera till de interna regler som gäller för föreningar och stiftelser.

På det extrainsatta årsmötet som tog plats den 7 november i år så gjordes två förändringar i GALF’s stadgar. Vi har för enkelhetens skull markerat dem i blått här, och båda förändringarna gjordes i paragraf 7 som gäller det enormt viktiga ämnet ”medlemmar” (det vill säga: oss allihop! ).

Vad betyder det då? Jo, första förändringen gäller helt enkelt att om man vill plockas ut ur våra rullor så måste man skriva in till GALF’s styrelse och anmäla detta. Vi kommer alltså inte att anta att ni är ointresserade bara för att ni är tysta ett tag utan låter er själva ta ställning till det. Vissa deltar till exempel inte på våra krönike-lajv och ska därmed inte räknas ut bara för att det kan dröja mellan tillfällena.

Den andra förändringen är ett förtydligande. GALF’s styrelse tar alla deltagares och arrangörers säkerhet på största allvar och vi vill inte att kasst beteende får glida förbi. Bryter man upprepade gånger mot uppsatta säkerhetsregler så ska detta anses som att man allvarligt skadar föreningen och därmed behandlas lika allvarligt.

Stadgar är ett perfekt sätt att se vad som gäller för den förening man är med i och ett sätt att kolla tempen på en förening. Vet ni med er att det var länge sen ni läste dem? Ta en titt här på hemsidan under fliken Stadgar där de ligger, färskt uppdaterade av ett taggat årsmöte som inte vill annat än att langa en bra förening som i sin tur langar balla lajv där alla kan känna sig trygga och välkomna.

Frågor, funderingar, hurra-rop? Kommentera eller skriv till någon i styrelsen – vi är en förening tillsammans vettu!