Detta har varit ett unikt lajvår. Vi hade ingen möjlighet att förutse vilken riktning lajvet skulle ta efter att nästan alla fysiska lajvtillfällen under vårterminen fick ställas in, men våra oerhört coola lajvare visade oss snabbt att de var beredda att testa på helt digitala lajv, och spelet fortsatte. När vi sen fick in en hel grupp nya lajvare från hela världen så fick spelet en ny energi och vi fick mer drama, mer intriger och mer oväntade vändningar. Oavsett vad som händer till hösten så kommer det här kapitlet att leva kvar i DRC-historia som ett av de mest speciella, men om vi ska vara ärliga så har det ändå varit tufft eftersom vi saknat att hänga med våra lajvare irl. Vi har haft ett riktigt spännande kapitel med ett avsked av en luttrad spelledare och entrén för två nya spelledare, byte av cafélokal, avslutandet av en av våra äldsta, tyngsta plotter, ett skifte bland våra allra äldsta karaktärer, många nya ansikten, och utvecklandet av ett helt nytt sätt att lajva för oss som vi fått en hel del uppskattad uppmärksamhet kring. Arrangörsgruppen är nöjda med arbetet vi fått gjort, och feedbacken vi har fått. Vi har sett lajvet växa på oväntade sätt, och det har varit oerhört uppmuntrande att se hur våra lajvare har mött utmaningarna som dykt upp, både planerade och oväntade. Vi hoppas att de som lajvat med oss har kunnat känna att de fått bra spel även utan irl-lajv, och att förlängningen av den här terminen har gett lajvarna en chans att få ut så mycket spel som möjligt i dessa underliga tider. Arrangörsgruppen är tacksamma för det goda samarbetet med GALFs styrelse som har hjälp föreningen och DRC att växa, och ska snart gå ut med ett uttalande om DRCs framtid. Oavsett detta så hoppas vi att så många spelare som möjligt kan göra oss sällskap för det sista, extra långa, lajvtillfället för detta unika lajvår. Vi tror att det kommer bli något riktigt speciellt. 

Dead River Company - Let's get dark and dead and feel the red!


Lajvtillfälle utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 23:30, med en potentiell halvtimmes förlängning beroende på energinivå. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för arrangörskontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här. 

DRCs fysiska caféträffar är fortfarande inställda tills vidare. Men det finns alltid umgänge på lajvets och föreningens facebookgrupper, och arrangörerna kommer framöver att hålla sig extra tillgängliga för onlinekontakt på onsdagar mellan 15:00 och 19:00, vår vanliga cafétid. Onsdagen 3/6 kommer vara den sista träffen för kapitlet, och den sista influensrundan kommer avslutas natten mellan onsdag och torsdag den veckan.