tumblr_cfb489b286d5fa403eecadf0e76faed1_4a88de07_1280.jpg

När höstmörkret ligger tätt, och regnrusket slår mot fönsterrutan så samlar vi oss kring det värmeljus som vårt lajv utgör. Vi håller fram våra nedkylda händer och tar tacksamt emot av värmen som den lilla flamman delar med sig av. Vi berättar historier om det senaste lajvet för varandra, och tittar på när de sista gula löven blåser bort från trädgrenarna medan vi hämtar en till kopp varmt te, kopplar upp oss på Discord, och drar pläden närmare runt oss. Lajv har aldrig varit så bekvämt!

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00.. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.