Dead River Company (DRC) är ett vampyrlajv baserat på White Wolfs rollspel Vampire the Masquerade (VtM), men med ett eget regelsystem anpassat för lajv.

VtM är ett hopkok av all mytologi, legender och populärkulturella varianter (så som till exempel böcker och filmer), som omger vampyren. Resultatet är en unik version av vampyrmyten som lånar friskt från alla sina föregångare. Genom att bibehålla några gemensamma svagheter som påverkar hela rasen, men också dela upp vampyrsamhället i klaner vars exklusiva egenskaper går i "arv" från generation till generation, så förklarar VtM hur vampyrer kan beskrivas så totalt olika i olika berättelser: som blodtörstiga, fula monster, eller plågade och vackra men ack så ensamma nattvandrare. Detta ger spelare en unik möjlighet att dyka ner i den här världen och skapa precis den typen av vampyr som de vill prova på att spela.

Handlingen för DRCs lajv utspelar sig främst i Göteborg, men i DRC är staden en hårdare och mörkare plats med fler mysterier. Den är större, med fler dunkla gränder och prång och innehåller mer misär, korruption och våld. Klyftorna mellan de som har och de som inte har är djupa och breda. Gäng och organiserad brottslighet har etablerat sin närvaro sedan länge. Men staden är även full av vanliga människor som bara vill leva sina liv så gott de kan. Och i skuggorna bakom samhället, avvisade av de flesta som gamla legender och vandringssägner, lever vampyrerna. De existerar vid sidan av människorna som de jagar och influerar, men alltid i det fördolda. De har sitt eget samhälle och sina egna lagar, och den främsta av dessa lagar är att aldrig låta vampyrernas existens bli känd.

Spelet hänger på spelarnas engagemang och förmåga att gå in för sin roll och porträttera denna på bästa sätt. Du som deltar bör ha en viss förståelse om de lagar och regler som gäller i spelvärlden och påverkar vampyrsamhället. Vampyrernas lagar kallas för ”Traditionerna”. Bryter din karaktär mot dessa lagar så kommer det få konsekvenser inuti spelet som kan variera stort beroende på hur din karaktär väljer att agera.

Den andra uppsättningen regler som finns är de som arrangörerna satt upp för hur spelet ska gå till, hur stridssystemet och de olika krafterna fungerar, hur spelsituationer ska lösas praktiskt och så vidare. Dessa regler måste du som spelare följa. Fusk och regelbrott kan leda till avstängning från lajvet.

Arrangörer för Dead River Company är:

Fanny Niklasson Wihlborg

Björn Langborn

Alkiz Hogedal

Emma Naglitsch

Liv Westring

Arrangörsgruppen kan nås via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.