Fölkhälsomyndigheten har igår släppt ett beslut om nya riktlinjer för skärpta allmänna råd. 

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Du kan läsa mer här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/?fbclid=IwAR1w-NkDx3_N2BFdGeLzxTEtI-45mAOtA0PVAzcH3JosOvjKtaN-BSyaKdA

På grund av denna utveckling så har GALFs styrelse med tungt hjärta beslutat sig för att ställa in alla föreningens evenemang, inklusive det planerade DRC-lajvet på lördag. Vi är alla såklart mycket nedstämda, vi såg så mycket fram emot att få åtminstone ett riktigt speltillfälle tillsammans, men vi vill ta vårt ansvar under pandemin så det fanns helt enkelt inget annat alternativ.

Men det kommer ändå att bli lajv! Våra arrangörer har sin digimodell och på lördag så kommer Discordservern att öppnas upp som vanligt mellan 19:00-22:00, med en kvart innan och efter för för- och eftercirkel så att vi rollar på och av tillsammans. Vi hoppas att så många som möjligt gör oss sällskap denna sista oktobernatt!