3a7f2910f5cb66d50d3e01f5c763d69eDet hade kunnat bli en bra natt. Vampyrerna tog sig sakta ut ur lokalen, och flera olika reaktioner kunde synas bland de odöda, både positiva och negativa. Några hade satsat pengar på matcherna, men för stunden var det var oklart hur vinsterna skulle betalas ut. Det var anarken som hade hand om den biten, något som få kände sig 100% trygga med. Finalmatchen hade slutat som flera säkert förutspått: gangrellen vann, men det var imponerande att hennes tremeremotståndare hade kommit så långt. Det var något de besläktade vanligtvis inte väntade sig av henne klan. Att hon sedan hade förödmjukas av malkaven som var värd för evenemanget och tappat kontrollen över sin best var… oväntat. Malkaver var oberäkneliga såklart, men ändå. Det flesta kunde nöja sig med att vänta till prinsen eller lagmannen hade något att säga om saken. Och malkaven som låg bakom allt detta? Hon hade överlevt attacken, men skulle något mer hända? Skulle nattens händelser ha några konsekvenser? Tärningen flög fortfarande genom luften gällande den frågan. Studsade en gång, snurrade, närmade sig ett svar. Framgång eller nederlag, omöjligt att veta till tärningen landade. 
 
Dead River Company är ett vampyrlajv i Göteborg som är inne på sitt 7:e år, som en del av Göteborgs Allmänna Lajvförening. Vi förbereder oss nu på att återuppta våra fysiska lajv efter att vi utvecklade en typ av digitala lajv som ett sätt att fortsätta med vår hobby trots pandemin. Vi har därför arrangerat trygga lajv under både våren och hösten. Men med nya rutiner och förberedelser så känner vi oss säkra i att köra fysiska lajv igen!
För att fira detta kommer lajvet att utspela sig i det vackra och anrika Kronhuset i centrala Göteborg, stadens näst äldsta profana byggnad och en oerhört stämningsfull miljö! Vi är såklart spända på detta såväl som att kunna ha som medarrangör SVEROK VÄST.
När lajvet och föreningen startades 2013 så var det med en uttalad ambition att arbeta mot vampyrlajvens stämpel som en sunk-kultur med sexism, dålig separering på in och off och nonchalerande av spelarnas trygghet. DRC arbetar utifrån feministiska principer, med en spelledning som till största delen består av kvinnliga och icke-binära arrangörer, och som lägger mycket energi på att vara nybörjarvänligt, tryggt, snabbt att komma in i, och en plats där alla nya ansikten ska kunna känna sig välkomna och uppskattade. Detta är något vi fortfarande arbetar aktivt med och gärna talar mer om, om det är så att du som intresserad av vårt lajv eller vampyrlajv generellt tvekar på grund av genrens (ofta välförtjänta) dåliga rykte.
På grund av ett begränsat antal platser uppmuntrar vi att höra av sig fort om du tror att du vill delta!
 
Covid-19 åtgärder:
För att säkerställa ett säkert lajv och säkra föreningsträffar så har föreningen Göteborgs Allmänna Lajvförening satt upp följande åtgärder efter att ha gjort en utförlig riskbedömning enligt folkhälsomyndighetens officiella mall:
Maxantal för alla evenemang är 35 personer, inkl. arrangörer
Handsprit kommer att finnas utställda
Inga personer är välkomna om de har sjukdomssymptom
Ingen allmän mat eller dryck kommer att finnas/tillåtas
Inget allmänt smink
Inga internationella deltagarna kan tyvärr delta.
För att vi ska kunna hålla koll på hur många som kommer så behöver vi att samtliga deltagare anmäler sig genom denna länk
förat till kvarn gäller.
Vid fler frågor om föreningens arbete för att ge en säker upplevelse går det att mejla styrelsen på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Plats: Kronhusgatan 1D, 411 13 Göteborg
Närmaste hållplats: Brunnsparken
Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 med de personer som spelar i klanerna som är utvalda att samordna lokalen inför lajvet. Resterande deltagare är välkomna från 19.30. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om på galf.se. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvare jämna onsdagar på Studiefrämjandets lokal på Falkengatan kl.15:00-18:15, eller digitalt via facebookgruppen på ojämna onsdagar, kl.15:00-19:00. Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på föreningsträffen. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.