Vi har nått vad som eventuellt kan bli det sista digilajvet! Detta har varit ett experiment som blev så mycket mer än vi någonsin trott. Det har lärt oss så mycket, och gett oss möjligheten att träffa nya lajvare, skapa nya kontakter, reflektera över vad lajv är och hur det kan utspelas, och låtit DRC synas lite extra ute på nätet. Överlag så är vi stormförtjusta över den serie digilajv vi skapat, men vi ser med ännu större förväntan på inledning av att kunna ses igen och lajva fysiskt.

Kommer vi känna igen varandra efter så lång tid isär? Det får tiden utvisa.ad74fbc740cc93e8bb3c17d7a56e2395.jpg

Hur länge vi kan bedriva fysiska lajv kommer bedömas av GALFs styrelse som noga följer utvecklingen och gör regelbundna riskbedömningar. Tiden kan absolut komma då vi kommer återgå till digilajv ett tag, men om så sker får vi förhoppningsvis till några fysiska träffar att stå oss på innan dess. 

Våra caféträffar sker numer varannan onsdag på Falkgatan 7, i Studiefrämjandets lokaler. Vi där mellan 15:00 och 18:15. Bara medhavd, personlig fika är tillåten. Kom förbi och säg hej! Onsdagar på veckor då vi inte lajvar fikar vi digitalt via vår fb-grupp.

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.