VEIN Kapitel 2: En ny stjärna stiger 

Anarkrörelsen i Göteborg har förklarat sig självständiga från Camarillan och hållit detta under ett år. Revolutionens låga har tänts och gnistor har spridit sig till andra städer i Europa som låtit sig inspireras av denna nya stjärna.

Offer har skördats i ett blodigt krig mot Sabbaten som blivit allt mer kaotiskt.

Men andra fraktioner vill heller inte låta sig domineras av varken Camarillan eller Sabbaten. Familjen Giovanni – insestuösa nekromantiker med fingrarna djupt i den kriminella världen. Sets anhängare – en kult fanatiskt trogna sin gudom som utlovar total frihet åt sina trogna. Klan Ravnos – evigt utstötta och misstrodda vandrare som söker ge andra insikt i sina öden. Einhärjarna – en enigmatisk grupp vampyrer som verkat anammat vikingakulturen.

Nu tycks Camarillan förbereda sitt återtåg och något händer även inom Sabbaten.

Klubb Leviathan har kommit att bli en oas för Anarker och oberoende i detta kaos. En plats som kommit att fungera som samlingsplats och inofficiellt Elysium. Dit söker sig nu såväl veteraner från stridigheterna som nykomlingar till staden för att utröna Göteborgs framtid.Varmt välkomna till VEIN kapitel 2: 2019-08-23 och 2019-08-24!

 


Allmän Praktisk Info & Arrangörer

Allmän praktisk Info.

Lajvet heter Versa Est In Sanginum förkortas till VEIN. Det är latin och betyder “Förvandlad till blod”. Det är ett vampyrlajv där man spelar unga vampyrer som är trötta på vampyrsamhällets normer och föråldrade samhällsmodeller. Det är ett lajv om ungdomsrevolution, om kostnaden för frihet. Vad är du beredd att göra för revolutionen?

Lajvet den 23 Augusti: Frilagret

Spelledningen är på plats från 16.00. Genomgången börjar 18.30. Lajvet håller på 19:00-00:00

Lajvet den 24 augusti: Arena 29

Spelledningen är på plats från 16:00 för mellanscener och iordningställande av lokal. Själva lajvet håller på från 19:00 till 00:00

Lajvet har en avgift på 50 kr för en av kvällarna och 100 kr för båda. Vi kommer inte gå igenom eller godkänna någon blurb förens vi fått betalning. Sista anmälningsdag är 18 augusti. Du borde läsa igenom vår texter för att ha en förståelse för lajvet och vår vision. Lajvet är baserat på Vampire the Masquerade, men allt i VEIN följer inte VTM canon.Arrangörer

Huvudarrangör: Alexi Hedlund

Arrangör: Anders Carlson

Arrangör: Adam Södergren

Arrangör: Evelina Persson

Arrangör: Simon “Röd” Kujala

 

 

Är du en framtida förstagångsarrangör som vill ha vägledning från erfarna arrangörer, Eller en gammal arrangörsräv? 

Vill du sätta upp ett lajv utan att starta en egen förening, men ändå få ekonomiskt stöd utifrån?

Vill du ha hjälp att söka pengar från bland annat Sverok Västs Samarbetsavtal som är finansierade med hjälp av Västra Götalandsregionen, men nervös över byråkratin?

Ingen fara! Göteborgs Allmänna Lajvförrening är en förening som har satt upp lajv sedan 2013 och har därför en stor resurs i våra medlemmar som satt upp lajv i många olika genre, allt mellan Vampirelajv till korta men kraftfulla blackboxlajv ur Lajvantalogin Stolt.

Vi som en förening tar stolthet i vårt aktiva och stadgargrundade jämställdhetsarbete, har en god kontakt med många lajvvänliga lokaler i Göteborg och deras kontaktpersoner och kan därför underlätta med en av de ofta mest stressiga och energikrävande behoven för en lajvarrangör

Nedanför så står det några frågor som kan vara bra att tänka på för att få ett lyckat lajv. I erat första mejl till oss är det bra om ni kan fylla i det ni redan vet, så kan vi hjälpa er med processen vidare 

Så om du är intresserad av att sätta upp lajv i Göteborg med omnejd, tveka inte att skriva direkt till oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så kan vi se vad dina mål och behov är

Vi ser fram emot era ideer och visioner och att få hjälpa er göra dem till verklighet

Dessa frågor är ett hjälpmedel för er som spelledare eller arrangör till att få en ordentlig grund för ert arrangemang, samt för att efterfråga budget eller hjälp ifrån Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF).

 1. Beskriv erat koncept (max en A4).
 2. Vad har ni för målgrupp med arrangemanget?
 3. Hur många avser ni att ha med på arrangemanget? Max nivå samt miniminivå.
 4. Vad för lokaler/miljö behöver ni?
 5. Hur många tillfällen har ni planerat att eventet ska pågå?
 6. Vilken typ av stöd behöver ni från GALF? Ekonomiskt, lokal, kontakter etc
 7. Hur har ni tänkt runt trygghet i ert event t.ex. med hjälp av trygghetsvärdar?
 8. Budget
 9. Vad beräknar ni att arrangemanget kommer att kosta och vilken typ av utgifter kommer ni att ha?
 10. Vilken sorts intäkter (om några) beräknar ni att arrangemanget skall ha?

Steg för steg

Att sminka sig inför ett lajv handlar främst om att veta vem karaktären är som du ska sminka dig till. Ställ dig frågorna:

 • Är hen äldre, yngre eller lika gammal som du?
 • Är hen tjockare, smalare eller av samma storlek som du?
 • Identifierar hen sig som samma eller ett annat kön än du?

Det finns naturligtvis många fler aspekter att tänka på (t.ex. sår eller skador, humör och klasstillhörighet), men vi ska hålla oss till grunderna här.

När du vet vem din karaktär är och hur hen skiljer sig från dig kan du börja förändra ditt utseende så att du blir din karaktär. Följande beskrivning går att genomföra med alla sorters smink, både fetsmink, vattensmink och ”vanligt” smink/makeup (det du kan köpa i de flesta affärer).

 1. Börja med att tvätta ansiktet och smörja in dig med lotion
 2. Lägg en grund av foundation (eller bleksmink om du t.ex. lajvar vampyr) som täcker hela ansiktet och andra synliga hudpartier
 3. Pudra med genomskinligt puder
 4. Lägg skuggor av mörkare färg, t.ex. vid näsan, i ögonvrån, under hakan, under käkbenen, vid tinningarna (många och stora skuggor gör att du ser utmärglad och tunn ut, det får saker att verka längre bort) OBS! Använd INTE svart, då det gör att du ser platt ut, snarare än tredimensionell.
 5. Pudra
 6. Lägg highlights av ljusare färg, t.ex. på näsryggen, på ögonlocken, på hakan, på käkbenen, på pannan (många och stora ljusa partier gör att du ser mer välmående ut, det får saker att verka närmare)
 7. Pudra
 8. Dutta superlätt lite rött på näsa, kinder, läppar, panna och haka. Inom teatervärlden kallas detta steg för “liv”, eftersom det gör att du inte ser död ut
 9. Pudra
 10. ”Vanlig” makeup (läppstift, maskara, ögonskugga etc. som glammar till din karaktär)
 11. Pudra

Steg 8-11 är valfria om du lajvar vampyr eller andra monstruösa varelser. Känn din karaktär, är hen död men använder makeup? Eller är hen levande, men skulle aldrig röra makeup?

Här finns några instruktionsvideor som kan inspirera och hjälpa (i båda visas alla ovanstående steg):
Sminka dig som odöd 
Sminka dig som vampyr 


Zombie.png

Vett och etikett

Vissa behandlar smink med största varsamhet medan andra har en mer avslappnad attityd till sin sminkväska. Dock bör en alltid vara försiktig när en lånar ut eller lånar någon annans smink.

Använder du bara ditt eget smink och egna penslar, räcker det med att tvätta penslarna med tvål och vatten ungefär en gång i månaden (om du använder dem dagligen) och med kemisk ren bensin (finns att köpa på apoteket) 1-2 gånger om året.

Lånar du ut dina penslar eller lånar av någon annan, bör penslarna tvättas så fort de har använts färdigt av varje enskild person. Om du är sjuk bör du inte låna ut ditt smink eller låna av någon annan. Vet du med dig att du är allergisk kan det vara bra att införskaffa eget smink.

GALF har en sminklåda som alla får låna av. Det gör att du behöver tänka lite extra på hygienen. I sminklådan finns, utöver sminket, bland annat engångssvampar, penslar, spatlar, kakelplattor och plastlock.

Använd baksidan av en pensel eller spatel och ta lite fetsmink och lägg på en kakelplatta eller ett plastlock. På så sätt sparar du smink och du håller sminket fräscht. Använd sedan en engångssvamp för att lägga en grundsminkning (se steg 2 ovan). Använd samma kakelplatta till flera olika färger av fetsmink och ta lite mer om det behövs. Ta hellre fler gånger än för mycket första gången.

Har du köpt eget smink? Gött! Vet du hur du ska förvara det?

Precis som mycket annat är det mesta sminket färskvara och bör inte användas under en allt för lång period (maskara t.ex. har oftast en hållbarhet på 6 månader). Det är dock upp till dig att avgöra hur länge du vill använda ditt smink.

Fetsmink skall förvaras kallt, annars härsknar det. Ha det därför i kylskåpet när det inte används. Eller i frysen om det inte ska användas under en längre tid. Tänk dock på att ta ut det i god tid innan det ska användas, så att det hinner tina.

Vattenbaserat smink och makeup ska förvaras torrt och gärna mörkt.

Oavsett om du använder ditt eget smink eller lånar av någon annan så slänger du engångssvampar och annat skräp och städar efter dig är du är färdigsminkad. Det gör sminkplatserna trevligare för andra att sminka sig på.

 

CODE RED

Bild

 

Våren 2017 arrangerades Code Red under ledning av Mattias Ridström i samarbete med GALF.

 

"Har du någon gång velat ta rollen som en politiskt mäktig figur när spänningen är mer laddad än någonsin? Vågar du ta del i förhandlingar när misslyckande innebär kärnvapenkrig? Klarar du av pressen av att vandra på en tunn vajer över världens undergång? "

 

För mer information om lajvet och kontakt se gärna  https://galfcodered.wordpress.com/

Galleri över GALFs aktiviteter

Subcategories