Årets sista månad har tagit sin början och Dead River Company ska hålla sina två sista lajv för höstterminen.

I ett trasigt anteckningsblock återfinns en gammal dikt som skrevs av en malkav en vecka innan Göteborg föll för Sabbaten 150 år tidigare:

Sammet, sammet, sammet
Trasig rassel fru Aurora
Rullar, rullar, rullas
sjunker, sjunker, sjunker
Glas som böjer, spricker vitt
hajen hälsar vi är kvitt
Ler så snällt, en gulnad kam
reder trassel lemm för lamm

Blocket ligger, tillsammans med andra ruttnande papper, i en mörk, ogästvänlig plats. En bortglömd grav som inte längre sörjs förutom av ett litet fåtal, och vars enda invånare endast sitter tyst. Väntandes.

Med detta så hälsar vi er alla välkomna till DRCs näst sista lajv för terminen, kom och upplev upploppet!

Plats: Fängelset, Kålltorpsgatan 2, 416 52 Göteborg. Byggnad 6.

Närmaste hållplats: Stockholmsgatan

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!