Good King Wenceslas look’d out,
    On the Feast of Stephen;
When the snow lay round about,
    Deep, and crisp, and even:
Brightly shone the moon that night,
    Though the frost was cruel,
When a poor man came in sight,
    Gath’ring winter fuel.
“Hither page and stand by me,
    If thou know’st it, telling,
Yonder peasant, who is he?
    Where and what his dwelling?”
“Sire, he lives a good league hence.
    Underneath the mountain;
Right against the forest fence,
    By Saint Agnes’ fountain.”
“Bring me flesh,and bring me wine,
    Bring me pine-logs hither:
Thouand I will see him dine,
    When we bear them thither.”
Page and monarch forth they went,
    Forth they went together;
Through the rudewind’s wild lament,
    And the bitter weather.
            -   John Mason Neale
Klan Ventrue, under ledning av ancillae Fredrika Brahe, tar härnäst på sig ansvaret för elysium. De välkomnar alla att dela aftonen med dem och utlovar ett lysande och fortbildande möte. Klan Ventrue efterlyser en ansträngning från samtliga inbjudna att bidra till en behaglig atmosfär. De tillägnar en hyllning till fältherre Brahe som i detta nu för Camarillans standar vidare in i Sverige och sprider ett bloss av ljus som genomtränger Sabbatens mörker. De vill även lyfta en eloge till prins Corday av Göteborg och stadens styre och intyga sitt starka stöd inför dessa besläktades goda arbete och föredömme för stadens medborgare. 

Plats: Tempel Riddare Orden, Storgatan 3, 411 24 Göteborg

Närmaste hållplats: Hagakyrkan

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00.

För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!