“Budbäraren har anlänt”
Tjänaren bugade sig framför greve Olof Brahe, nu betitlad fältherre.
“Hur många svar?” Brahes ton var kort och professionell.
”Fem”, svarade budbäraren. Brahe stelnade nästan omärkligt till.
“Inte fler?”
Tjänaren skakade på huvudet, proper på alla sätt, men med en sorg bakom ögonen som om detta var hennes personliga fel och svek mot sin herre. Brahe suckade bakom sitt skrivbord och strök trött handen över den rynkade pannan innan han mötte tjänarens blick igen.
“Det tycks som att jag inte har fler alternativ. Spåra upp Kod Era. Tillgången befinner sig troligtvis i närheten av Ukraina.” Tjänaren verkade tveka och hennes aura lyste upp av motvilja, men hennes ansikte förrådde henne inte och hon bugade på nytt, vände på klacken, och gick raskt ut ur rummet för att lyda ordern.
Brahes gäst på andra sidan skrivbordet skrockade godmodigt. Det var en lång kvinna i övre medelåldern med grånande hår och mörka, glittrande ögon omringade av leende rynkor. “Er sort sparar inte på besvären ni skapar för er själva.” Brahe tycktes inte höra, eller kanske valde att inte höra hennes ord. Han förde tillbaka samtalet på ämnet de avhandlat innan tjänaren avbrutit dem.
 
Plats: Tempel Riddare Orden, Storgatan 3, 411 24 Göteborg
Närmaste hållplats: Hagakyrkan
Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!