Drick ur ditt glas - se, döden på dig väntar, 
slipar sitt svärd och vid din tröskel står! 
Bli ej förskräckt: han blott på gravdörrn gläntar, 
slår den igen - kanske än på ett år. 
- Carl Michael Bellman

Det är viktigt när kalla vindar drar och nätterna blir längre, att inte glömma de enkla nöjen som kan distrahera för en stund, så som att ta ett glas med vänner, att fylla dygnets tomhet med festligheter och nöjen. Att möta mörker med ljus. De besläktade som vet detta är de som undviker att fastna i tungt arbete för en otacksam mästare, eller för mörka funderingar. För somliga är natten bara en jaktmark, men för andra kan den vara ett sätt att bygga inflytande, och bygga personliga band med andra, både vampyrer och människor. Det är en beundransvärd ansträngning som kan hålla besten på avstånd ett tag till.

För de som är lite äldre, eller lite mer belästa, så kan denna impuls så här års påminna om forna tiders firanden under vintern som hade en djupare mening. Vi festade för att värma oss under den svåraste tiden på året, som en del av oss inte skulle överleva. Vi gjorde det för att hålla ut, eller för att skapa goda minnen inför kommande förluster. Vi gjorde det för att glömma de som redan dukat under.

Och för somliga så minns de ännu äldre historier om midvinterblot, om hur vi sökte välsignelse och bad att vi skulle få se solen och grönskan igen. I Göteborg så flyter blodet inte bara under den mörkaste vintertiden, utan året om.
Vi är i sanning välsignade.


Plats: Fängelset, Kålltorpsgatan 2, 416 52 Göteborg. 
Närmaste hållplats: Stockholmsgatan

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. 
Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.

Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan, kl.15:00-19:00, i Göteborg varje onsdag för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!