forest

Vad är Augustiparadoxen?

Augustiparadoxen är ett lajv som arrangeras av Plikta tillsammans med Göteborgs Allmänna Lajvförening med stöd av Sommarlovssatsningen och Ungdomspotten.

Lajvet kommer utspela sig mellan den 9-11 augusti och vara öppet och gratis för barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år. Det finns bara ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller!

Ett helt lajvscenario kommer utspela sig under ca fem timmar uppdelade på två dagar, så en anmälan kommer innebära att du vill delta antingen på dagarna 9-10 augusti, eller 10-11 augusti.

Anmälan sker via mail, och ska innehålla deltagarens namn, personuppgifter och kontaktuppgifter, men även målsmans namn och kontaktuppgifter.

Om du anmält dig men ser att du inte kommer kunna delta är det viktigt att meddela oss så snart som möjligt så att din plats kan tilldelas någon annan!

En del utskick kommer ske med några få frågor för att bättre matcha en deltagare med en karaktär att spela, och det är viktigt att detta besvaras för att få en bättre upplevelse.

Sista dagen för anmälan är 31 juli

Anmälan, frågor och övrig kommunikation sker via:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

key

Vad är lajv?

Lajv är en blandning av spel och improviserad teater. Varje deltagare får spela en roll eller karaktär som har skrivits av arrangörerna i förväg. Deltagaren får sin karaktär ca en vecka innan speldagen och får den tiden på sig att fundera över hur de ska spela sin roll. Beskrivningen av rollen kommer innehålla en kort beskrivning av karaktärens personlighet, deras bakgrund och hur de blev inblandad i händelserna som ligger till grund för lajvet. Beskrivningen kommer även att innehålla några styrkor och svagheter som karaktären har, och om karaktären eventuellt känner några av de övriga karaktärerna i spelet sedan tidigare. Deltagaren får läsa beskrivningen av karaktären och sedan föreställa sig hur rollen till exempel pratar, rör sig och klär sig.

Rollerna och grupperna kommer att anpassas efter deltagarnas ålder.

Själva spelet kommer sedan att dels handla om hur deltagarnas roller, eller karaktärer, interagerar och löser ett mysterium som utspelar sig i Slottskogen, men även hur de interagerar med varandra.

Lajv är en rolig och unik upplevelse och Augustiparadoxen garanterar ett par spännande dagar där deltagarna dels får utforska en värld där verkligheten håller på att lossna i sömmarna och udda figurer börjar dyka upp i Slottskogen, och dels utforska hur det är att vara en annan person som har många viktiga beslut att fatta och mysterier att lösa. Bara en liten grupp ungdomar har de färdigheter som krävs för att lösa mysteriet och återställa balansen mellan vår värld och andra världar som vanligtvis är gömda.

book

Vad är handlingen?

En liten grupp individer har alla fått en kallelse att infinna sig i Slottsskogen ifrån en person som några känner som en vän, och som andra bara känner via rykten. Någonting har skett som skapat revor mellan olika verkligheter och tidslinjer, och märkliga figurer har börjat spilla över till vårt Göteborg, 2017, och mera exakt verkar underligheternas centrum ligga i parken Slottsskogen. Vilka är de här figurerna, och vad är orsaken till fenomenet? Vad kommer hända om de här revorna inte sluter sig på egen hand utan istället växer? Är Göteborg i fara? Är Sverige i fara? Svaren behöver hittas och den grupp som samlats i Slottsskogen ska undersöka omgivningen för att hitta ledtrådar och använda sina egna förmågor och förstånd för att få svar. En gnutta magi blandas med kosmologi, multiversum, astrofysik och folktro, och äventyr med mysterium för att bli en spännande upplevelse som kan sluta på flera olika sätt beroende på deltagarnas beslut och handlingar.

web

Det praktiska

Augustiparadoxen är ett lajv som skrivits speciellt av Göteborgs Allmänna Lajvförening för att spelas upp i Slottsskogen för åldrarna 10-15 år. Deltagarna kommer att delas upp i grupper om ca fem, och varje grupp kommer att få spela ut scenariot med sina tilldelade karaktärer. Personal från Plikta och arrangörer från  Göteborgs Allmänna Lajvförening kommer att finnas på plats för att guida och leda deltagarna igenom scenariot.

Lajv är ett teaterspel som utförs utan publik. Bara deltagande barn och ungdomar med en karaktär kan därför delta i scenariot som kommer föra dem till olika platser i Slottskogen. Varje grupp kommer ha en guide som också spelar en karaktär och som kommer att vara med dem genom hela berättelsen.

Lajvet kommer starta vid Plikta lekpark och alla deltagare kommer att samlas där för att sedan gå vidare in i Slottsskogen. Värdesaker, väskor och kläder kommer kunna lämnas inne på Pliktas kontor. Under spelets gång ska mobiler vara ljudlösa och stanna i väskor eller fickor för att minska distraktioner.

Deltagarna kommer att spela i mindre grupper på mellan 4-6 personer.

Lajvet består av två pass under två dagar. Varje pass kommer startas och avslutas vid Plikta lekpark, och efter varje avslutat pass kommer det finnas möjlighet att sitta och grilla vid Plikta, och samtidigt prata med andra deltagare om hur spelet har gått.

back

Att bygga en karaktär

Varje deltagare kommer få en färdigskriven karaktär, men sedan är det upp till dig som deltar att komma på hur din karaktär klär sig, rör sig och pratar mm. Bestäm din egna kostym, och gör den gärna annorlunda från dina vanliga kläder för att öka känslan av att vara en annan person under några timmar.

Alla karaktärerna kommer vara unga människor som på olika vis blivit indragna i historien som kommer utspela sig i Slottsskogen. Platsen är Göteborg och tiden är nu, augusti 2017.

Göteborgs Allmänna Lajvförening kommer ha en del plagg och rekvisita att låna på plats innan spelet startar, men vi ser gärna att du hittar på en kostym som passar din karaktär på egen hand eftersom det brukar göra det roligare att spela karaktären sedan och göra att den känns mer som din!