d209f787b04d614850db0859b9619b68.jpg“Rapport?”

Sittandes runt bordet, omgivna av djupa skuggor, sneglade de samlade vampyrerna på varandra. Vem av dem ville inleda? Sammetslena, svarta ögon iakttog dem alla, utvärderande. “Angående Oslo-”, började en blek nosferatu med tatuerat ansikte. “Oslo intresserar mig inte för stunden”, avbröt den unge mannen med de svarta ögonen, rösten förrädiskt mjuk. “Göteborg”, fortsatte han. “Kungälv. Jag har varit mycket tålmodig i detta ärende. Nästan ett år har jag väntat, och vem av er kan presentera något nytt?” På nytt utbyts blickar. Mannen suckade, hans släta, vackra ansikte sorgset.”Detta duger inte. Jag har bett er om svar och ni ger mig smulor, en liten bit i taget. Och nu, inget mer. Förstår ni inte vad som håller på att ske? Nej, naturligtvis inte, jag begär för mycket som vanligt.” En kvinna med det tjocka håret konstfärdigt flätat och dekorerat med silvernålar spänner sin mun i ett illa dolt raseri. Mannen håller upp en smal hand. “Lämna mig nu, återvänd inte förrän ni kan presentera något mer än ursäkter. Ytterligare misslyckanden kommer kräva konsekvenser.” Under tystnad reste sig sällskapet  och lämnade dera härskare ensam, försjunken i mörker, och nattsvarta tankar. 


Dead River Company är en vampyrkönika som spelas ut online under pandemin. Den är öppen för alla som vill komma och prova, och lovar kul intrigspel, karaktärsspel och mysteriespel i en skräckmiljö med stort fokus på en trygg, öppen off-gemenskap som välkomnar nya ansikten. 

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.

Mellan lajven så finns möjligheten att fritt tala med andra spelare och spelledningen varje onsdag, kl.15-19, på vår Discord-server.