tumblr_16bb233fd2838259dba0e119895a1fb8_e805a4d0_1280.jpgAlla vägar leder till Rom. Du har gått och gått så länge nu. Du är utmattad och desperat, ditt dammiga ansikte är fläckat av tårar, men oavsett hur du går: Rom. Igen. Det tar aldrig slut. Alla vägar leder till Rom. 

Göteborg är en liten domän i det stora hela, men stora saker har hänt där, och händer alltjämt. Vad är det med Göteborg som gör att så många underliga händelser utspelar sig i och runt hennes gamla murar och vallgravar? Ödet? Stjärnorna som står rätt? Uråldrig magi? Kanske. Eller så är det bara att staden samlat på sig en så udda kollektion av vampyrer att deras blotta närvaro drar till sig udda händelser. 

Dead River Company är en vampyrkönika som spelas ut online under pandemin. Den är öppen för alla som vill komma och prova, och lovar kul intrigspel, karaktärsspel och mysteriespel i en skräckmiljö med stort fokus på en trygg, öppen off-gemenskap som välkomnar nya ansikten. 

Lajvtillfället utspelar sig helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här.

Mellan lajven så finns möjligheten att fritt tala med andra spelare och spelledningen varje onsdag, kl.15-19, på vår Discord-server.