Dead River Company är tillbaka, som en varm filt av lajvgemenskap i det smygande höstmörkret, nedstänkt av blåbärssoppa och bleksmink. Vi kommer starta lajvåret med några fler digi-lajv, men hoppas kunna återuppta våra fysiska lajv innan terminen är över, fortfarande i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer såklart! Tills dess så har vi vårt digitala lajvgolv som är öppet för alla, oavsett vart i världen du befinner dig. Spelledningen har saknat alla våra lajvare, och vi värmer som bäst upp plottmaskineriet för att starta starkt. 

Idag kommer första kaféträffen att hållas, och sedan gäller varje onsdag igen som vanligt. Eftersom våra träffar också hålls digitalt så handlar det om att skriva upp sig via DRCs facebookgrupp, och säga om det finns en specifik spelledare du söker. Det finns alltid umgänge på lajvets och föreningens facebookgrupper, och arrangörerna kommer sen att ta kontakt med de på listan mellan 15:00 och 19:00, vår vanliga cafétid. Alla som vill komma tillbaka till lajvet behöver appa in med sin karaktär igen för att få sina xp, och detta behöver du boka tid med en spelledare för att få gjort. Alla lajvare uppmuntras också att kolla igenom blurbformuläret som har formulerats om lite under sommaren, och se om det finns något i era karaktärsbeskrivningar som kan skrivas om. Överlag så är det alltid en bra idé att kolla in din karaktärsbeskrivning när ett nytt kapitel börjar, det kan ge inspiration till nya detaljer, och påminna om vem din karaktär är!

Lajvtillfället utspelar sig åter helt på Discord, med olika kanaler på lajvservern som utgör “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar, och tekniker för att underlätta spelet ligger på servern. Lajvet pågår i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas 22:00.. Efter detta är det fritt för folk som vill att scena utanför lajvtillfället. Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för spelledarkontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här

Välkomna till lajvhösten!