På grund av coronaviruset ställde Dead River Company in sitt fysiska lajv den 21/3, och höll istället ett digitalt lajv på Discord. Evenemanget gick över förväntan och efter att ha bearbetat feedbacken från lajvarna som deltog så tänker arrangörsgruppen hålla ett nytt digitalt lajvtillfälle. Upplägget kommer vara detsamma - olika kanaler på lajvservern kommer utgöra “rum” i byggnaden där vampyrerna möts. Spelet sker via röstchatt och kräver en internetuppkoppling samt fungerande datormikrofon. Speciella förhållningsregler för t.ex. hur krafter fungerar kommer ligga på servern. Lajvet kommer pågå i tre timmar från kl. 19:00, och avslutas alltså 22:00 eftersom arrangörerna märkte hur mycket svårare det är att hålla uppe energin via online-spel.
Som vanligt kommer det hållas en kort trygghetscirkel en kvart innan lajvstart, och avslutas med en till cirkel för att ge alla en möjlighet att kommentera på lajvupplevelsen. För den som inte har tillgång till discordservern så kan detta ordnas via arrangörsgruppen. Maila till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för arrangörskontakt. Även övriga frågor kan riktas dit. 

För dig som är inappad och klar så kan du som vanligt komma till lajvservern när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går tillväga med detta kan du läsa mer om här

DRCs fysiska caféträffar är inställda tills vidare vilket är mycket sorgligt men ofrånkomligt för att minska smittorisken. Men det finns alltid umgänge på lajvets och föreningens facebookgrupper, och arrangörerna kommer framöver att hålla sig extra tillgängliga för onlinekontakt på onsdagar mellan 15:00 och 19:00, vår vanliga cafétid. 

Det sägs att det alltid är mörkast innan gryningen. Den som sett en gryning vet att det inte stämmer, men innebörden är att det alltid är som tuffast innan det vänder. Göteborgs vampyrer hade säkerligen uppskattat den vändningen. Efter att ha överkommit en formidabel fiende i det mystiska medicinska företaget Biocine och dess lömska experiment, så har de nu upptäckt att något nytt jagar dem på domänens gator. Fortfarande är frågorna många kring vad denna nya fiende är, men en sak är säker - de är mycket farliga och har redan infångat en av stadens besläktade.