Print
Category: Carpe Noctem
Hits: 1108

Sverige:

Sverige är inte ett stort land, men på grund av dess utsträckning och de relativt undermåliga kommunikationerna mellan norr och söder, öst och väst är det inte alltid helt lätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer på andra sidan landet.

En kort period under 1628 delade en Malkav och en Nosferatu tronen i Stockholm. Men så hände något - båda började ta åt sig äran för att Regalskeppet Vasa sjönk i sin hamn. Kaos utbröt med öppna strider på gatorna och flertalet brott mot både Maskeraden och andra traditioner när bägge furstarna vägrade ge med sig. Ryktet om kaoset spred sig och kort därefter kom en Archon till domänen och hotade med att Justicaren skulle komma efter om domänen inte skärpte sig och löste problemet på egen hand. Furstarnas regentperiod fick ett snabbt och pinsamt slut, de båda försvann spårlöst och en Ventrue fick ta över, men en allians mellan klan Malkav och Nosferatu i Sverige var född och står stadigt än idag.

Vår historia utspelar sig i Göteborg. En stad som alla övernaturliga varelser skytt så länge någon kan minnas - och det är länge. Nu till slut påstår klan Tremere att de hittat roten till problemet och kanske även en lösning. Det har varit möjligt för besläktade att resa igenom Göteborg, men aldrig stanna - ve den vampyr som inte planerat tillräckligt noga utan varit tvungen att överdaga inom stadens gränser. Flertalet har inte varit i skick att efteråt kunna berätta om upplevelsen och ännu fler är de som helt enkelt försvunnit eller valt solen som ett bättre alternativ. Klan Tremere har dock lovat att de hittat ett sätt att dämpa dessa effekter under en kort period - kanske det enda fönstret besläktade kommer få till att ta över staden.

Om de besläktade vinner denna viktiga strid och kan erövra staden som sin kommer det vara högst väsentligt att snabbt etablera sig för att kunna befästa staden. Göteborg är med sitt läge på västkusten ovärderlig både för Sabbaten och Camarillan. För Sabbaten skulle det innebära att ha en obruten, säker landslinje mellan sina starka fästen i Malmö och Norge. Camarillan i sin tur ser chansen att kunna slå in en kil i denna linje som sen, undan för undan, kan byggas upp till samma starka borg som Stockholm är idag.

Europa:

Camarillan är stark i Europa och de flesta större städer har vid ett eller annat tillfälle genom historien styrts av Camarillan. Vissa städer har aldrig ens lämnat en viss klans styre (under “klaner” kan du läsa om vilken domän som styrs av vilken klan idag). Följande är dock inte Camarillastyrda: