Print
Category: Vein
Hits: 951

Mycket av en Besläktads existens kretsar kring Hungern. Den stora drivkraften. Det omättliga begäret. Vampyrers starkaste instinkt är viljan att dricka blod.

Det finns följande nivåer: Mätt, Sugen, Hungrig, Utsvulten och Glupande svält. Nivån av Hunger avgör vad som normalt krävs för att din karaktär hamnar i frenesi och påverkar din karaktär mentalt. Betrakta skalan som beskrivs nedan som en vägledning för lämpligt uppträdande snarare än som absoluta regler. Medlemmar av Klan Brujah bör på grund av sin klansvaghet titta på en nivå värre än de egentligen ligger på gällande Vredesfrenesi.

Ju hungrigare en Besläktad är desto svårare är det för hen att uppträda normalt. Mycket av en individs grundbeteende blir tydligare desto hungrigare de blir, och även mer av förbannelsens mentala sidor yttrar sig. Dessa grundbeteenden visar sig i fixeringar som funkar som livbojar i ett hav av hunger.

Som spelare bör du välja en fixering per nivå av Hunger för din karaktär, eller några att växla mellan. Givetvis kan fixeringar dyka upp i andra sammanhang, beroende på andra saker än just Hunger. Noteringarna i kursivt om klan efter vissa fixeringar påpekar att de är typiska för just den klanen. Detta hindrar inte enskilda medlemmar från klanen att få helt andra fixeringar, eller de av andra klaner från att också få dem. De fixeringar som är aktiva beror på hur hungrig din karaktär är. Ju hungrigare desto grövre fixeringar får du och de avtar när du blir stillar hungern något.

Egentligen drabbas du inte bara av en fixering från din nuvarande nivå av Hunger, utan också av alla mildare nivåer samtidigt, men det kan vara svårt att spela på, så koncentrera dig på den värsta.

Mätt

Känslan av att precis ha ätit och druckit allt du velat.

Du har nyligen druckit allt blod du kunnat från en individ och därmed dödat denne. Inga djur och inget frossande på blodpåsar, och inget smådrickande kan någonsin få dig att bli mätt, utan endast livsblodet från en människa (eller från en vampyr eller liknande varelse). Du känner inget som helst behov av blod, utan för en gångs skull känner du dig tillfredsställd.

Fixering: Ingen fixering. Däremot kan det hända att du har ångest av att nyligen dödat. Eventuellt underligt uppförande beror helt på din personlighet (och nivå av Mänsklighet). Tvärtom kan dina vanliga mindre trevliga personlighetsdrag mildras.

Hungerfrenesi: Du riskerar inte Hungerfrenesi. Blod är inte ens frestande för dig, även om du absolut kan dricka mer.

Vredesfrenesi: Du riskerar inte Vredesfrenesi. Du är fullt kapabel till att bli arg.

Rötschreck: Du riskerar inte Rötschreck. Du är fullt kapabel till att bli rädd.

Sugen

Känslan av att missat fikat. Att sakna ditt favoritgodis. Att middagen är försenad.

Du har druckit det blod du behöver efter att du vaknade eller använde blodskrafter senast. Det här är normaltillståndet för en Besläktad som planerar att göra annat än att jaga.

Fixering: Visst kan åsynen och doften av blod och lämpliga byten distrahera dig något, och olika personliga egenheter du har visar sig ibland, men detta är saker du själv tänker på som normalt beteende.

Hungerfrenesi: Du faller till Hungerfrenesi om dina sinnen helt överväldigas, exempelvis om du hamnar i ett rum med massor av blod och det var länge sedan du drack blod.

Vredesfrenesi: Du faller till Vredesfrenesi om du blir totalt förnedrad i allmän åsyn.

Rötschreck: Du faller till Rötschreck om du faktiskt brinner.

 

Hungrig

Känslan av att ha missat senaste måltiden med många timmar. Att känna sin mage kurra högt. Att känna sig torr i munnen av törst. Att känna en viss abstinens.

Du vaknar normalt sett Hungrig varje natt. Du måste inte få tag på blod direkt, men det är en prioritet. Det är oartigt att dyka upp Hungrig till ett möte med andra Besläktade, om du inte är nära allierad med dem, men alla förstår att det inte alltid går att undvika.

Fixering: Dina tankar är till stor del på hur hungrig du är. Detta stör din koncentration och något hos dig som andra (och kanske även du) kan störa sig på märks. Som spelare väljer du en fixering åt din karaktär som denne råkar ut för när denne är Hungrig (eller några att växla mellan). Några exempel:

Hungerfrenesi: Du faller om du finner ett lämpligt byte hjälplöst och blödande och hindras från att dricka.

Vredesfrenesi: Du faller om någon du faktiskt älskar hotas till livet. Blodsband av tredje graden är tillräckligt för att åstadkomma sådana känslor, annars är de väldigt sällsynta hos vampyrer.

Rötschreck: Du faller om du är helt omgiven av eld eller sken från solen.

Utsvulten

Känslan av att inte ätit något alls på flera dygn. Att vara helt uttorkad av törst med spruckna läppar. Att känna ganska stark abstinens.

Du har använt massor av blodskafter och inte fått tag på blod efter det. Kom ihåg att som Besläktad är du inte fysiskt försvagad av att vara Utsvulten på det sättet som en människa skulle vara. Det är en mycket dålig idé att dyka upp utsvulten till ett möte med andra Besläktade.

Fixering: Du är besatt av att dricka blod och detta kommer dominera ditt beteende, eller så stör det så mycket att du blir irrationell och frustrerad. Några exempel:

Hungerfrenesi: Du faller i Hungerfrenesi om du ser blod som är lätt att ta, som i en blodpåse eller ett blödande sår och hindras från att snart gå och dricka av det, eller om du ser någon varelse du tänker på som ett lämpligt byte vara hjälplöst.

Vredesfrenesi: Du faller i Vredesfrenesi om du blir trakasserad.

Rötschreck: Du faller i Rötschreck om du blir bränd av eld eller solljus och alltså känner effekterna på dig, om än tillfälligt.

Glupande svält

Känslan av att magen vrålar och du skakar av hunger. Att vara helt uttorkad av törst och se allt du någonsin skulle vilja dricka framför dig. Att svettas och darra av abstinens.

Det här är det hungrigaste som går att vara. Du har slösat allt blod du har druckit. Du balanserar på gränsen till Hungersfrenesi och det är mer än fråga om när än om du kommer falla. Det är direkt farligt att dyka upp Glupande svältande till ett möte med andra Besläktade. Notera att det inte finns fler Hunger-nivåer, så du kan inte göra något som skulle öka din nivå av Hunger. Det innebär att om du använt Discipliner under scenen kan du fortsätta använda sådana, och att krafter du aktiverat varar sin vanliga varaktighet ut. Men du kan inte läka dina skador, aktivera Livets rodnad eller aktivera Discipliner i en ny scen. Du kan inte ens vakna från att ha sovit under dagen.

Fixering: Du kan i stort sett bara tänka på blod. Det gör inte nödvändigtvis ditt beteende irrationellt, men att dricka blod är det enda mål du egentligen har. Har du flera lämpliga byten kan du välja någorlunda rationellt mellan dem.

Falla i dvala: Du faller i Dvala om du inte lyckas dricka blod innan solen går ned och alltså somnar med Glupande svält.

Hungerfrenesi: Beror på vald fixering. Se ovan.

Vredesfrenesi: Du faller vid minsta provokation, exempelvis att bli retad.

Rötschreck: Du faller om du ser en eldsflamma större än vad en vanlig tändare (eller tändsticka eller stearinljus) åstadkommer eller om du ser solljus.



Att använda blodskrafter - Öka nivån av Hunger

Dessa saker ökar en vampyrs Hunger en nivå:

Att dricka blod - Minska nivån av Hunger

Att minska sin nivå kan göras på följande sätt: