Dead River Company vaknar ännu en gång ur sin långa sömn, och denna nattvarelse är nu hungrig på lajv, drama och en fortsättning på berättelsen omGöteborgs vampyrer och deras kamp för att bygga en domän.Spelledningen har samlat ihop sig och en efter en är de gamla karaktärerna på väg tillbaka i sällskap av nya, spännande besläktade för det första lajvet på säsongen.Om du inte hinner komma till våra cafeträffar så kan du höra av dig till en spelledare via Kontakt-fliken på hemsidan för att få hjälp med att bli en del av Göteborgs största vampyrlajv.  På lördag så är det klan Toreador som kliver ut i rampljuset (mer än vanligt) och håller hov på Arena 29 med sin egna prägel på lokalen, och en varm inbjudan till alla andra klaner att göra dem sällskap och ge dem den uppmärksamhet de så väl förtjänar.

Regelgenomgång

Innan lajvet så har vi som vanligt vår regelgenomgång där vi kommer gå igenom hur stridssystemet och influenssystemet funkar i större detalj. Vi kommer vara i Studiefrämjandet lokaler på Falkgatan 7 från kl. 18:00-20:00 och ha en genomgång samt svara på frågor. Lätt fika och god stämning utlovas, och alla som är nyfikna, nya, eller vill ha en påminnelse är välkomna att göra oss sällskap!

Plats: Arena 29, Djurgårdsgatan 29, 414 62 Göteborg (träbyggnaden bakom huvudbyggnaden)

Närmaste hållplats: Stigbergstorget

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv mednågra av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!

71e23b3dd041f8e5a022e1a3add5d61e.jpg

September är här och vi njuter i fulla drag av sensommarvärmen. Ändock börjar vi förbereda oss för den kommande kalla perioden, då regn och snöslask står för dörren. Det finns alltid något att göra, och det bästa är att varje onsdag komma på caféträff med GALF och DRC.

På Café Hängmattan tar vi en fika och myser med stans härligaste lajvare. Det är också då ni har möjlighet att träffa spelledningen direkt för att ställa frågor om era karaktärer och deras förehavanden, liksom för er nya spelare att komma och känna in vad vi är för förening. Vi tror på ett öppet och bra klimat utanför lajven, så att vi under lajven kan låta karaktärernas sämre sidor få komma fram.

Precis som tidigare kommer en kölista att finnas som en kan skriva upp sig på om en har en särskild fråga en vill diskutera med en spelledare. Nytt för i år är att vi varje caféträff kommer att hålla små workshoppar med olika teman baserat på vad ni har efterfrågat. Först ut är en workshop som kommer att handla om status, vad det innebär och hur en kan lajva status.

Ta er till hållplats Kaptensgatan eller Stigbergstorget. I korsningen Djurgårdsgatan/Karl Johansgatan hittar ni Musikens Hus. I denna byggnad finner ni Café Hängmattan.
🐰LETA EFTER BORDET MED EN VIT KANIN🐇
Spelledningen är på plats från 15.00-19.00
Varmt välkomna!

veinratt-webb.jpgGöteborgs Allmänna Lajvförening bjuder in till VEIN, ett lajv där man får ta plats som en del av Anark-rörelsen.
Året är 1998 och Anarkerna har vunnit många segrar, men frågan är till vilket pris segrarna har skett...
Det är ett lajv om ungdom, om frihet och vad man är  beredd att offra för sin självständighet.
Är det lättare att ställa sig i ledet, och hur kan man lita på sin näste när denne drivs av sitt behov av blod?
 
Detta och mycket mer kommer att undersökas den 25 augusti på Arena 29.
Sista anmälningsdatum är den 6 augusti, och ytterligare information finns här på hemsidan under fliken " Versa est in Sanginum".
VEIN är inte kopplat till Dead River Company-krönikan, utan är en separat historia och under annan arrangörsgrupp.

81079-8_Creepy_Crawlynew72116885.jpg

Den långa, varma sommaren är över och regnet faller över oss dagarna i ända. Nätterna blir allt längre och vädret blir allt råare. Men mitt i allt detta kalla och mörka finns en mysig och varm ljuspunkt. Det är onsdag och det betyder:
Caféträff med GALF och DRC!

Äntligen kan vi allas samlas, ta en kaffe och mysa med stans skönaste lajvare. Idag kommer spelledarna Niklas och Fanny finnas på Café Hängmattan, för att svara på frågor och diskutera tankar och idéer med er (skriv upp er på kölistan!), medan Andreas kommer att befinna sig på Science Fiction-bokhandeln för att representera GALF och DRC på deras Vampire-event.

Ta er till hållplats Kaptensgatan eller Stigbergstorget. I korsningen Djurgårdsgatan/Karl Johansgatan hittar ni Musikens Hus. I denna byggnad finner ni Café Hängmattan.

:rabbit:LETA EFTER BORDET MED EN VIT KANIN:rabbit2:
Spelledningen är på plats från 15.00-19.00
Varmt välkomna!

En varm vind blåste svagt igenom det nya gräset och spred en doft av vår och växtlighet omkring sig. Området runt Skansen Kronan genomkorsades av flera personer som vanligt vid den här tiden på året. Unga par gick hand i hand i den milda natten, vänner samtalade, skrattade och njöt av utsikten, nattvandrare sträckte på benen, och hussar och mattar rastade pigga hundar. Området var inte lika befolkat som under dagen, men ändå långt ifrån privat. Ett par figurer som verkade följas av skuggor rörde sig tyst nära skansens gamla stenvägg. Människorna på platsen tycktes omedvetet undvika fläcken. Inga hundars nosar sökte sig till den, och ingen man i behov av att lätta på blåsan vandrade tanklöst dit. Den ena av figurerna, en kraftigt byggd, medelålders man med tunt, grått hår, höll sig respektfullt ett par steg bakom sin följeslagare som varsamt skrapade ner lite av avlagringarna på stenväggen i en behållare av glas. Den mystiska personen var svår att beskriva, otydlig och odefinierbar, men när hen vände sig om och stoppade undan glasbehållaren i en rockficka så mötte den kraftige mannen ett par ljusröda ögon.
“Vi är färdiga här”, sa den rödögda gestalten med en röst som vare sig lät ljus eller mörk, barsk eller vänlig. Gestalten kastade en blick mot den mörka himlen. “Snart kommer sommarnatten till fullo.” Den kraftige mannen nickade. “Men förberedelserna är på plats, vi har inget att oroa oss för”, svarade han. Den rödögda svarade inte.
“Herrskapet kommer snart att gå i vila, de håller sitt sista möte om några nätter. Staden kommer lugna sig för resten av sommaren, så mycket som den nu kan.” Utan att kommentera detta påstående så började den rödögda att vandra nedför den branta backen som skansen stod på. Människorna som var i närheten gled ur vägen utan att tänka på varför.

Plats: Kronsalen, Östra Larmgatan 16, 411 07 Göteborg

Närmaste hållplats: Brunnsparken alternativt Drottningtorget

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!