Print
Category: Carpe Noctem
Hits: 1028

Carpe Noctem tar inspiration från flera olika utgåvor av Vampire the Masquerade men har ett eget regelsystem.

Karaktärsskapande:

När du fått din karaktärs bakgrund godkänd av SL ska du sätta ut din karaktärs discipliner, Fysvärde, Mentalvärde, Hälsa och Blood Potency. Detta görs ihop med en spelledare. Alla dessa kostar XP eller “dottar”. Hur många dottar du får baseras på din karaktärs ålder.

Bra att veta:

Strid och fysiskt spel:

Strid:

Carpe Noctem använder sig av Dead River Companys regler för strid. DRCs fullständiga regler och exempel hittar du här.

Observera att din karaktär aldrig måste använda hela sin styrka i strid eller använda sig av fysiska discipliner den innehar (undantaget är Fortitude, som inte går att “stänga av”). Du kan alltid välja att bara använda en del av karaktärens styrka. Kanske vill hen mer göra en markering mot någon, än att faktiskt slå ner den i torpor.

Fysiskt spel:

Kring fysiskt spel måste det alltid finnas en viss säkerhet så att vi som spelare inte ska skada oss OFF och för att vi ska känna oss trygga. Allt fysiskt spel under Carpe Noctem ska därför föregås av ett tecken.

Observera att allt fysiskt spel ska föregås av en tumme upp, inte bara strid.

Tecken:

Vampyrer är övernaturliga varelser som besitter förmågor, krafter och styrka som vi spelare inte har. För att vi ändå ska kunna använda oss av våra karaktärers förmågor på lajvet använder vi oss av tecken, eller handsignaler, för att visa vad det är vi nyttjar oss av för tillfället.

 

Trygghet och säkerhet:

Om något känns otryggt, osäkert eller om det uppstår frågor om något under lajvets gång ska du i första hand vända dig till en spelledare. Lajvet kommer också att ha ett antal trygghetsvärdar på plats under hela arrangemanget och om du av någon anledning inte kan/vill prata med en SL eller inte hittar en snabbt så står trygghetsvärdarna till tjänst. Var aldrig rädd för att avbryta en spelledares eller trygghetsvärds spel! De är där för din skull.

Som medlem i GALF är du försäkrad genom Sverok under hela lajvet. Läs mer om föreningens trygghetsarbete här. Där kan du även hitta hur du går tillväga om du skulle behöva nyttja försäkringen.

Övrigt: