Print
Category: Aktuellt
Hits: 1310

 

Göteborgs Allmänna Lajvförening välkomnar hösten med en lajvskola! Under hösten och vintern kommer en studiecirkel på fem tillfällen att fördjupa sig i olika aspekt av hobbyn (och till viss del föreningslivet som ofta omger hobbyn). Se till att du inte missar något! Tillfällena är gratis och öppna för alla medlemmar av GALF, och att gå på ett av dem förbinder dig inte att gå på flera, men vi hoppas förstås att ni kommer vilja var med på hela cirkeln. Vi startar med en workshop som många frågat efter: makeup - effekter, tips och tricks.

Datum och tid: 4:e oktober, kl. 18:00-21:00

Plats: Falkgatan 7, studiefrämjandets lokaler

(Starttiden är fast, men sluttiden kommer troligtvis att bli tidigare beroende på hur snabbt vi kan täcka materialet, och hur många frågor deltagarna har)

Smink spelar en stor roll i lajv- och teatervärlden, och att kunna grunderna möjliggör för de fantastiska och slående sminkningar som ofta dyker upp på olika lajv. Ledd av Alkiz Hogedal och Maria Elfving så kommer workshopen täcka hur du lägger en grundsminkning som du sedan kan utveckla på flera olika sätt, men även grundläggande tips och tricks, vett och etikett samt förvaring. Workshopen kommer täcka olika effekter, så som att se äldre eller yngre ut, och även smalare eller tjockare, samt hur du skapar sår och olika skador. Workshopen kommer erbjuda möjligheten att diskutera hur just din karaktärs personlighet kan framhävas visuellt.

Deltagare rekommenderas att komma osminkade till workshopen, och ta med sig sådant smink som de är intresserade att arbeta med. GALF kommer att bidra med visst eget smink och material, så som flytande latex.

En viss vinkling på workshopen kommer ligga åt det pågående vampyrlajvet inom GALF och de typer av sminkningar som är mera aktuella inom genren, men innehållet kommer att vara intressant, lärorikt och allmänt nog för alla GALFs medlemmar, så tveka inte att anmäla dig via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vi ser fram emot en rolig och spännande kväll!