Print
Category: Aktuellt
Hits: 1015

På en höjd, med staden i bakgrunden, brann några facklor i natten. In i en cirkel av vita stenar klev fem gestalter i mörka kåpor och fattade händer. Ovanför dem hängde fullmånen, strålande av lånat ljus. Figurernas ledare stämde upp i en lågt mumlande som sakta steg till ett liturgiskt mässande, och de övriga skepnaderna stämde in. Deras entoniga röster steg i den kalla luften, och även om inget mänskligt öga hade kunnat se någon effekt av denna ritual så hade en märkbar spänning uppstått i luften. En doft av ozon blandade sig med kall jord och nedtrampat fjolårsgräs, och de svaga bakgrundsljuden från staden bleknade och försvann. De ledande figuren i kåpan avbröt sitt mässande länge nog för att höja en hand över stencirkeln nav och sedan peka rakt upp mot den månens mjölkvita öga och uttala en serie ord på ett sedan länge dött språk. Under den utsträckta handen började jorden darra och sedan skaka, varpå den ledande gestalten föll ihop, livlös. Allt hade gått som planerat.

På lördagens lajv testar vi en ny lokal igen! Vi kommer vara på Verket kulturcenter, en gammal, fin byggnad som vi kommer få ha för oss själva. Detta kommer lägga extra krav på samordningen, bland annat får vi inte ha levande ljus i lokalen, och med många utrymmen så kommer vi få sprida ut våra inventarier smart och hålla reda på dem.

Plats: Lilla Stampgatan 1A, 411 01 Göteborg

Närmaste hållplats: Ullevi Norra

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!