Print
Category: Aktuellt
Hits: 476

En varm vind blåste svagt igenom det nya gräset och spred en doft av vår och växtlighet omkring sig. Området runt Skansen Kronan genomkorsades av flera personer som vanligt vid den här tiden på året. Unga par gick hand i hand i den milda natten, vänner samtalade, skrattade och njöt av utsikten, nattvandrare sträckte på benen, och hussar och mattar rastade pigga hundar. Området var inte lika befolkat som under dagen, men ändå långt ifrån privat. Ett par figurer som verkade följas av skuggor rörde sig tyst nära skansens gamla stenvägg. Människorna på platsen tycktes omedvetet undvika fläcken. Inga hundars nosar sökte sig till den, och ingen man i behov av att lätta på blåsan vandrade tanklöst dit. Den ena av figurerna, en kraftigt byggd, medelålders man med tunt, grått hår, höll sig respektfullt ett par steg bakom sin följeslagare som varsamt skrapade ner lite av avlagringarna på stenväggen i en behållare av glas. Den mystiska personen var svår att beskriva, otydlig och odefinierbar, men när hen vände sig om och stoppade undan glasbehållaren i en rockficka så mötte den kraftige mannen ett par ljusröda ögon.
“Vi är färdiga här”, sa den rödögda gestalten med en röst som vare sig lät ljus eller mörk, barsk eller vänlig. Gestalten kastade en blick mot den mörka himlen. “Snart kommer sommarnatten till fullo.” Den kraftige mannen nickade. “Men förberedelserna är på plats, vi har inget att oroa oss för”, svarade han. Den rödögda svarade inte.
“Herrskapet kommer snart att gå i vila, de håller sitt sista möte om några nätter. Staden kommer lugna sig för resten av sommaren, så mycket som den nu kan.” Utan att kommentera detta påstående så började den rödögda att vandra nedför den branta backen som skansen stod på. Människorna som var i närheten gled ur vägen utan att tänka på varför.

Plats: Kronsalen, Östra Larmgatan 16, 411 07 Göteborg

Närmaste hållplats: Brunnsparken alternativt Drottningtorget

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.


Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag, kl.15:00-19:00, för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!