Print
Category: Aktuellt
Hits: 967

Ja, detta, min drottning, väntar ertumblr nseyoqluer1sicac5o5 500
då ni biktat och blivit smord
och lagts under gräs och blommor som ler
att bland knotor multna till jord.
Säg åt masken då, när dess kyss er förött,
att formen, allt det som var
av himmelsk ursprung i upplöst kött
skall evigt hos mig leva kvar!

-Baudelaire

Du blev lovad odödlighet. Du blev lovad evigheten. Men nu kanske du börjar ana baksidan av det löftet. Du öppnar dina ögon för ännu en natt. Ännu ett part timmar i mörker, innan du måste försvinna igen. Det är svårt att hålla ordning på tiden - nätterna har börjat rinna ihop. Få saker skiljer en kväll från en annan.

Du blev lovad odödlighet. Men evigheten är inte en resa mot en framtid och inte heller är det en plats från vilken du kan beskåda det förflutna. Bit för bit börjar du bli medveten om att din tillvaro är ett ändlöst, skiftande Nu.

Saker och ting har börjat stelna. Det blir svårare att ta till dig nya saker, svårare att hänga med i svängarna. Du klänger dig ilsket fast vid de få passioner du fortfarande har grepp om. Precis som dina bröder och systrar i blodet. Dina släktingar i blodet. 

Domäner, liksom vampyrer, stelnar också med tiden. Göteborg var förut en anarkistisk hållplats vid fronten - en plats där lagar och strukturer var något som man var medveten om, men sällan tog med i beräkningarna. En plats med långt mer flexibilitet. Men även det stelnar. Hon fick en furste, en seneschal, en lagman och en Elysieväktare. Och nu börjar ett fulltaligt primogensråd närma sig. I sinom tid kommer Göteborg inte skilja sig från någon annan Camarillastad ute i världen. Men tills dess är chanserna fortfarande tillgängliga för de unga vampyrer som är kloka nog eller starka nog att ta dem.

Det är vad du vill tro i alla fall.

Du blev lovad odödlighet. Du blev lovad evigheten. 

Och vem vet, kanske du blir undantaget som prövar regeln? Kanske blir du den första att bryta dig fri och bygga något meningsfullt och beständigt. Kanske, om du springer tillräckligt fort, kan du undvika den flod av stagnation som långsamt fyller din tillvaro.Plats: Arena 29, Djurgårdsgatan 29, 414 62 Göteborg (träbyggnaden bakom huvudbyggnaden)
Närmaste hållplats: Stigbergstorget

Tid: Spelledning kommer finnas på plats från och med kl. 18:00 för dig som vill komma i god tid. Lajvet beräknas dra igång vid 20:00 och avslutas ca. 01:00. För dig som är inappad och klar så kan du komma när det passar, men om du är ny och vill testa så ska du först skapa en karaktär tillsammans med en spelledare innan du kan delta. Hur du går till väga med detta kan du läsa mer om här. Annars kan du kontakta arrangörerna som träffar lajvarna varje onsdag mellan 15:00-19:00 på café Hängmattan på Karl Johansgatan 16 (leta efter bordet med vita kaniner på). Kontakta en spelledare via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du inte inte kan komma på lajvfikat. Om du inte hinner registrera din karaktär med en spelledare innan själva lajvet så kan du ordna detta på lajvdagen innan vi startar om du 1: har en blurb färdig och godkänd samt 2: har bokat en spelledare som är förberedd och har avsatt tid för att registrerar dig samma dag.

Är du nyfiken på att testa vårt lajv? Vill du veta mera om vad allt det här handlar om? Skulle du tycka det var kul att delta i ett kampanjlajv med några av Göteborgs mysigaste lajvare? Kom till våra caféträffar på Hängmattan i Göteborg varje onsdag för att hänga med spelare, arrangörer och andra nyfikna!